1. Gaming
  2. gaming router

Top 10 beste gaming router van 2024

Met trots presenteren wij de top 10 gaming routers die je op de Nederlandse markt kunt vinden. Met stijgende kwaliteit bieden deze routers een bevredigende prestatie, waardoor je online gaming-ervaring nog leuker en intenser zal zijn. Wil je zoeken naar een gaming router voor je online gaming-avontuur? Laten we dan eens naar de top 10 kijken!

Online kun je allerlei verschillende gaming router vinden. Hierbij kun je denken aan onze website, Electrokoopgids.nl, of een ander website. Toch zijn er zoveel verschillende gaming router, dat je misschien niet meer weet welke je het beste kunt kopen.

In de meeste gevallen is het dan goed om op zoek te gaan naar de beste gaming router van 2024. Wij hebben daarom een top 10 gaming router voor je opgesteld. Zo kun je direct zien welke gaming router wel goed zijn en welke je toch beter links kunt laten liggen.

De nummer 1 gaming router

Laten we direct maar met de deur in huis vallen. De best geteste gaming router van 2024 is ASUS TUF Gaming AX3000 Gaming Router Extendable 3000 Mbps.. Deze staat met succes bovenaan. Onze deskundigen hebben na veel onderzoeken al snel geconcludeerd dat de ASUS TUF Gaming AX3000 Gaming Router Extendable 3000 Mbps. zeker bovenaan hoort te staan.

Onze deskundigen hebben op basis van een hele hoop verschillende dingen bepaald dat de ASUS TUF Gaming AX3000 Gaming Router Extendable 3000 Mbps. bovenaan hoort te staan. Hierbij hebben ze gekeken naar de kwaliteit, prijs en de ervaringen van voorgaande klanten. Hierdoor konden ze al vrij snel zeggen dat het met zekerheid de nummer 1 is.

Uiteraard hebben de deskundigen een gaming router test uitgevoerd. Er wordt dan gekeken naar alle aspecten van de gaming router. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat de deskundigen iets over het hoofd hebben gezien. Ze zijn elke gaming router individueel langs gegaan om te kijken naar de opties die de gaming router heeft. Verder is er specifiek naar de levensduur van het gaming router gekeken. Bij een gaming router is dit ook erg belangrijk.

Goede gaming router voor jou

Een goede gaming router vinden is best lastig. Ook al weet je dat ASUS TUF Gaming AX3000 Gaming Router Extendable 3000 Mbps. op nummer 1 staat, dit betekent niet direct dat jij hem moet gaan kopen. Dit komt door het feit dat ieder persoon en iedere situatie erg kan verschillen. Daarom is het belangrijk om zelf enkele eisen op te stellen.

Op Electrokoopgids.nl vindt je een top 10 waar je prima alle opties uit kunt kiezen. De volledige top 10 bestaat namelijk alleen maar uit goede gaming router. Het is daarom goed om te kijken wat je eisen zijn voor een gaming router. Daardoor kun je sneller een keuze maken tussen de gaming router.

Jochem Beek

Ik ben Jochem, een technologie-enthousiasteling met een passie voor elektronica. Mijn affiniteit begon in mijn tienerjaren en groeide uit tot een levenslange interesse. Als reviewer deel ik mijn inzichten om anderen te helpen bij het maken van geïnformeerde keuzes. Mijn beoordelingen zijn gebaseerd op grondig testen en persoonlijke ervaring. Of het nu gaat om gadgets, apparaten of accessoires, ik streef naar eerlijke en objectieve feedback. Met een scherp oog voor innovatie en functionaliteit ben ik vastbesloten om technologie-liefhebbers te begeleiden naar producten die naadloos in hun digitale leven passen.

Jochem

Top 10 gaming router best getest

ASUS TUF Gaming AX3000 Gaming Router Extendable 3000 Mbps.

5/5

De ASUS TUF Gaming AX3000 Router biedt een uitgebreide draadloze dekking tot 3000 Mbps voor een ongeëvenaarde gaming-ervaring. Dankzij de revolutionaire Intel Wi-Fi 6 (802.11ax) technologie en de MU-MIMO-technologie die tegelijkertijd meerdere apparaten kan bedienen, kunnen gamers profiteren van een meer reagerende, betere doorvoer en verbeterde ping-tijden. Het is ook uitgerust met vier externe antennes met hoge winst voor een extra sterke ontvangst, zodat je geen signaalverlies meer hebt. Bovendien is er een gaming-prioriteitsmodus die het verkeer van je gaming-apparatuur voorrang geeft, zodat ze altijd de beste prestaties leveren.

ASUS Rapture GT-AX11000 Gaming Router AiMesh WiFi 6 AX.

5/5

De ASUS GT-AX11000 biedt ook AiMesh-functionaliteit, waardoor je meerdere ASUS-routers verbindt en een mesh-netwerk creëert. Zo heb je overal in huis een sterke en stabiele verbinding. Met de ASUS Router App krijg je meer controle over je netwerk. Je kunt instellingen eenvoudig aanpassen, gebruikers en apparaat beheren en meer. De app geeft je ook inzicht in netwerkapparaten en beveiliging, zodat je altijd weet wat er in je netwerk gebeurt. Daarnaast is de GT-AX11000 ook voorzien van tal van beveiligingsfuncties, zoals een firewall, VPN en beveiligingslogboeken, waardoor je je netwerk nog veiliger maakt. De ASUS GT-AX11000 is een uitstekende keuze voor gamers die willen profiteren van de voordelen van WiFi 6 en AiMesh-functies. Dankzij deze krachtige router krijg je betere prestaties en een betrouwbaar netwerk in je hele huis.

ASUS GT-AC2900 Gaming Router AC.

5/5

De GT-AC2900 biedt ook extra beveiliging voor al je online activiteiten. De router maakt gebruik van de laatste beveiligingsprotocollen, zoals WPA3, om je netwerk te beschermen tegen hackers en malware. Daarnaast heeft de router ingebouwde antivirusfuncties, waardoor je geen extra antivirussoftware hoeft te installeren. Dankzij deze functies kun je met een gerust hart spelen en surfen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de veiligheid van je netwerk. De ASUS GT-AC2900 is een uitstekende router voor gamers. De router is voorzien van een Dual-Core processor en 4 antennes, waardoor je een uitstekende draadloze dekking krijgt. Daarnaast heeft de router ook een USB 3.0 poort, waardoor je bijvoorbeeld een externe opslag kunt aansluiten. Met de GT-AC2900 geniet je van een betrouwbare, krachtige en veilige gaming router voor al je online activiteiten.

ASUS ROG Rapture GT-AXE16000, Wi-Fi 6E (802.11ax), Tri-band (2,4 GHz 5 GHz 6 GHz), Ethernet LAN, Router om neer te.

5/5

De ASUS ROG Rapture GT-AXE16000 is een revolutionaire router met de nieuwe Wi-Fi 6E technologie (802.11ax) en een tri-band frequentieband met 2,4 GHz, 5 GHz en 6 GHz. Met de dubbele 10G poorten en 2,5G WAN-poort kan deze router een hogere en stabielere verbinding verzorgen, perfect voor gaming en streaming. Met de AiMesh-ondersteuning en VPN Fusion kunt u de router volledig naar uw wens aanpassen en uw privénetwerk optimaliseren. Dankzij de game-acceleratie op drie niveaus, die de ping-tijd en de bandbreedte verhoogt, worden er nooit meer lange wachttijden ervaren. Daarnaast biedt de ASUS ROG Rapture GT-AXE16000 ook gratis netwerkbeveiliging om uw thuisnetwerk te beschermen tegen hackers, malware en virussen. Met de ASUS ROG Rapture GT-AXE16000 profiteert u van de beste prestaties en betrouwbaarheid voor al uw online activiteiten. Of u nu games, streamt of een professionele netwerkinfrastructuur nodig heeft, deze router zorgt ervoor dat uw verbinding altijd optimaal is. Bovendien is de router voorzien van een intuïtieve gebruikersinterface, waarmee alle instellingen gemakkelijk aangepast kunnen worden. Kortom, de ASUS ROG Rapture GT-AXE16000 is de perfecte router voor alle gamers en streamers die op zoek zijn naar een betrouwbare en krachtige verbinding.

ASUS RT-AX86U Pro Gaming Router AiMesh Wifi 6 AX.

5/5

Met AiMesh kun je de RT-AX86U Pro router koppelen met andere AiMesh-compatibele routers om een compleet wifi-netwerk te creëren dat ook nog eens goed te beheren is. De ASUSWRT-dashboardinterface zorgt voor een soepele en intuïtieve ervaring voor het beheren van je netwerk. Met de ingebouwde game accelerator kun je ook genieten van een lag-vrije gaming ervaring, zelfs bij zware belasting van het netwerk. De RT-AX86U Pro is ook voorzien van een krachtige antenne-array die signalen over een breed gebied verspreidt. Het ondersteunt ook de nieuwste WPA3-beveiligingsstandaard, waardoor je netwerk veiliger wordt dan ooit. Met de USB 3.0-poort en de twee USB 2.0-poorten kun je verschillende apparaten aansluiten, van netwerkopslag tot printers. Kortom, met de ASUS RT-AX86U Pro haal je een krachtig en betrouwbaar gaming router in huis.

ASUS RT-AXE7800 Gaming Router Tri-band WiFi 6E 7800 Mbps.

5/5

De ASUS RT-AXE7800 is een tri-band WiFi 6E router die de allerlaatste technologie biedt. Met een enorme WiFi snelheid van 7800 Mbps, is deze router in staat om al je netwerkbehoeften te vervullen. De ASUS RT-AXE7800 is voorzien van geavanceerde ASUS security technologie, waardoor je je verbindingen met vertrouwen kunt gebruiken. Deze router is ontworpen met een aantal unieke functies om je netwerkervaring te verbeteren. Met de Multi-User-MIMO-technologie krijg je optimale prestaties, ongeacht het aantal gebruikers of de toepassingen die je gebruikt. Met de ASUS AI Mesh-technologie kun je je netwerk draadloos uitbreiden, zodat je meer apparaten op je netwerk kunt aansluiten. Met de ASUS Router App kun je eenvoudig het netwerk beheren en instellingen aanpassen. De router is ook compatibel met Amazon Alexa, waardoor je het netwerk draadloos kunt bedienen met je stem.

ASUS ROG Rapture GT-AX11000 Pro draadloze router Gigabit Ethernet Tri-band (2.4 GHz 5 GHz 5 GHz).

5/5

De ASUS GT-AX11000 Pro Router is een must-have voor gamers en grote woningen. Met de Tri-Band technologie kun je twee verschillende Wi-Fi netwerken tegelijkertijd gebruiken, waarbij je één 2.4GHz band en twee 5GHz banden hebt. Hierdoor heb je geen last van elkaar verstorende netwerken. Daarnaast is de router uitgerust met Wi-Fi standaard 6 (AX), waardoor je netwerk nog stabieler, sneller en energiezuiniger wordt. De router is ook eenvoudig in te stellen via de app, die te downloaden is voor Android en iOS. Hierdoor kun je binnen no-time genieten van een snelle verbinding. De ASUS GT-AX11000 Pro Router biedt je dus een optimale online ervaring.

TP-Link Archer AX90 Gaming Router AX6600 WiFi 6 Tri-Band.

5/5

De Archer AX90 Gaming Router AX6600 WiFi 6 Tri-Band van TP-Link biedt de ultieme prestaties voor gamers en streamers. De router is uitgerust met een krachtige 1.8GHz 64-bit quad-core processor die voldoende vermogen biedt voor het behandelen van zware taken zoals gaming, streaming en video's uploaden. Met deze router geniet je van een betrouwbare en stabiele wifi-verbinding met een hoge snelheid over een afstand van meer dan 100 meter. Daarnaast biedt de TP-Link Archer AX90 ook geavanceerde functies zoals Multi-User Multiple Input Multiple Output (MU-MIMO) technologie, bandbreedte-prioritering, Quality of Service (QoS) en een ingebouwde VPN-server. De router is ook voorzien van een pre-geïnstalleerde Gaming Accelerator die de gaming prestaties verbetert door de bandbreedte die je nodig hebt te prioriteit en de ping te verlagen. Kortom, de Archer AX90 is de perfecte router voor zowel gamers als streamers.

ASUS RT-AX86U Gaming Router AiMesh Wifi 6 AX.

5/5

De RT-AX86U is uitgerust met de nieuwste WiFi 6 (802.11ax) technologie, waarmee je kunt genieten van de hoogste snelheden, meer bandbreedte, verbeterde connectiviteit en een betere spel-ervaring. De router is voorzien van 8 Gigabit LAN-poorten waarmee je je apparaten kan aansluiten. Met de Asus AiMesh technologie kunt u eenvoudig meerdere ASUS routers verbinden voor een uitgebreider dekking en betere prestaties. Met de ingebouwde krachtige 1.8GHz 64-bit quad-core processor en 512 MB RAM, heeft de router voldoende vermogen om meerdere apparaten tegelijk te verwerken. De RT-AX86U heeft ook de AsusWRT-interface waar je eenvoudig alle instellingen op kan aanpassen en beheren. Met de ingebouwde Trend Micro-oplossing heb je ook een uitgebreide beveiligingsoptie voor je netwerk. Ook heeft de router een ingebouwde Game Boost-mode die je ping verlaagt om je latency te verminderen. Met deze router zal je nooit meer tegen dezelfde problemen aanlopen bij het gamen.

TP-Link Archer AX6000 Router AX Wifi 6 6000 Mbps.

5/5

De Archer AX6000 heeft 8 gigabit-ethernetpoorten waarmee je de verbinding met je apparaten kunt maken. De router is ook voorzien van een USB 3.0-poort, waarmee je toegang krijgt tot externe harde schijven en andere apparaten. Daarnaast beschikt de router over een ingebouwde Intel Wifi 6-chip en een dual-band antenne die een sterk signaal over langere afstanden kan verzenden. De Archer AX6000 biedt ook een aantal geavanceerde beveiligingsfuncties, zoals een ingebouwde firewall en een WPA3-encryptie. Daarnaast wordt de router geleverd met een gratis korte abonnementsperiode van TP-Link HomeCare-beveiligingssoftware, wat je helpt om je netwerk te beschermen tegen malware, phishingpogingen en andere dreigingen. Met de TP-Link Tether-app zijn de instellingen eenvoudig te beheren, waardoor je met een paar eenvoudige stappen toegang kunt krijgen tot je netwerk.

Inhoudsopgave

Veelgestelde vragen!

De prijzen van de gaming router kunnen erg verschillen. De gaming router vergelijken doen we op basis van allerlei verschillende dingen. Zo ook op basis van de prijs. Daarom kunnen de prijzen tussen de verschillende gaming router zeker verschillen. 

Het is goed om voor jezelf een budget op te stellen wat een gaming router precies mag kosten. Aan de hand daarvan kun je gaan bepalen welke gaming router je uit de top 10 kunt gaan kopen. Zo weet je direct wat er wel en niet handig is om te doen.

De ervaringen van gaming router kun je online op Electrokoopgids.nl vinden. Alle gaming router ervaringen zijn door allemaal mensen geschreven die al eens een gaming router gekocht hebben. Zij hebben hier een eerlijke review over geschreven. Ze zetten er dan bijvoorbeeld in wat ze van de gaming router vonden. 

De gaming router vergelijken kun je ook doen op basis van de reviews. Daarom hebben we verschillende ervaringen op onze website staan. Aan de hand hiervan kun je eenvoudig bepalen welke gaming router wel wat voor je is en welke niet. Het is wel belangrijk om te onthouden dat een gaming router ervaring altijd een mening is.

Wat is de beste gaming router van 2024? Dat is Unknown. Deze staat met alle zekerheid bovenaan. De deskundigen hebben dit bepaald aan de hand van alle testen die hun hiervoor uitvoeren. 

Unknown en Unknown staan misschien net een plaatsje lager, maar ze zijn ook zeker een goede aankoop. Het is dus even kijken welke het beste bij je past en welke je beter voor iemand anders kunt laten staan. Zo weet je zeker dat de aankoop een goede aankoop is voor de komende jaren.

Na de gaming router te vergelijen met elkaar is ASUS TUF Gaming AX3000 Gaming Router Extendable 3000 Mbps. de best geteste gaming router.

Onze laatste woord over gaming router

De conclusie van de beste gaming router van 2024 is vrij simpel. De ASUS TUF Gaming AX3000 Gaming Router Extendable 3000 Mbps. is de best geteste gaming router van 2024. Het is wel goed om altijd nog zelf wat onderzoek te doen naar de gaming router zodat je zeker weet dat hij bij je past.

Verder zijn de gaming router ervaringen altijd onafhankelijk en zorgen we ervoor dat alles op onze website komt te staan. Bij Electrokoopgids.nl kun je dan ook met alle zekerheid een goede gaming router kopen die een geruime tijd mee zal gaan. 

Conclusie gaming router top 10

Het is duidelijk dat deze gaming routermodellen erg handig zijn. Ze zijn allemaal klaar om jouw gamingervaringen naar een hoger niveau te tillen. Je hebt een scala aan opties om uit te kiezen, waarvan je er zeker eentje zult vinden die aan al je eisen voldoet. Het is ook belangrijk om te weten dat deze routers betaalbaar zijn en je een verhoogd competitief voordeel geven. Nu weet je precies welke gaming router je moet kiezen om op het hoogste niveau te blijven spelen. We hopen dat je je router hebt gevonden die perfect bij je gamingervaring past. Nu ben je klaar om je competitieve voordeel te versterken en de beste gamingervaring te krijgen. Vergeet niet om ook je modem te upgraden om optimale prestaties te krijgen. Bestel je gaming router nu en geniet van een nieuwe game-ervaring.